Macerati za njegu kože

Smilje, Helicrisum Italicum, je biljka od davnina poznata po ljekovitom svojstvu. Svježe ubrani cvijet smilja sušio se i miješao sa raznim uljima te nanosio na kožu.

smilje macerat

Dovoljno je navečer nakon što očistite lice i umijete u mlakoj vodi, nanijeti fitoterapijsko ulje smilja  – Macerata Immortele i aktivne tvari djeluju cijelu noć. Aktivne tvari smilja potiču sintezu kolagena i mikrocirkulaciju kože, čime se pospješuje proces obnove stanica, a našim „ženskim“ riječnikom kažem Vam da djeluje u borbi protiv bora. Fitoterapijsko ulje smilja pomaže kod nagnječenja kože, modrica te ožiljaka i strija. Redovitim nanošenjem na kožu modrice i ožiljci nestaju.

Ja ga stavljam na kožu navečer, nakon što umijem lice u mlakoj vodi . Stavim nekoliko kapi fitoterapijskog ulja smilja na čelo, obraze, oko očiju i razmažem po cijelom licu. Slijedećeg dana koža lica je nježna, sjajna, odiše svježinom. Jako lijepi osjećaj! Ako nanosim na vrat onda prvo nekoliko kapi razmažem među dlanovima i onda umasiram u vrat.

Natjerala sam i muža da koristi  macerat smilja. Po prirodi ima suhu kožu sklonu boranju i već nakon nekoliko dana primjećujem promjene na njegovom licu. Sjajnije je i nije tako suho i „hrapavo“. Jedan klijent mi se zahvaljivao na fitoterapijskom ulju smilja jer cijeli život traži kremu za lice koja bi mu odgovarala i napokon je našao macerat  smilja koje mu hidratizira kožu, ne ostavlja kožu masnom i bez problema može obrijali lice!

Šipak divlje ruže prepun je vitamina A, C i E, maceriran u čistom extra djevičanskom maslinovom ulju daje fitoterapijsko ulje šipka – treba li se tu još nešto dodati?? Koristan je za uklanjanje bora, strija, ožiljka i staračkih pjega. Ublažava tegobe i oštećenja kože od opeklina te pretjeranog izlaganja UV zrakama. U bočici fitoterapijskog ulja šipka je samo priroda, nema dodanih parfema pa Vas neće zapuhnuti miris ruže kada bočicu otvorite i to neka Vas ne iznenadi.

A što ćete bolje za Vašu kožu od čiste prirode?!

Vjerojatno se netko pita – „..a što je sa mnom? Ja imam suhu kožu?!“ Za suhu , atrofiranu kožu pogodno je fitoterapijsko ulje mrkve. Macerat mrkve je bogat beta-karotenom, vraća koži tonus, elastičnost jako je pogodan za njegu kože prije i nakon sunčanja. Pušači bi se mogli iznenaditi kako povoljno djeluje na kožu pušača.

I ne bojte se koža Vam NEĆE postati narančasta ako koristite fitoterapijsko ulje mrkve!!!

Ukoliko Vas ovi proizvodi zanimaju za eventualnu kupnju, slobodno nas kontaktirajte!